A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt négy férfi ellen csalás bűntette miatt.

A vádlottak közül az egyik férfi 2017. augusztus hónap végén szerszámgépek kereskedelmével kapcsolatos internetes hirdetés alapján felvette a kapcsolatot a sértett nővel, majd telefonos egyeztetést követően az M3-as autópályán vádlott-társával együtt egy benzinkúton találkoztak a hirdetővel, aki elvezette őket a Miskolcon lévő telephelyére. Egyidejűleg ugyanitt két további vádlott-társuk is megjelent egy kisteher-gépjárművel, amelyről a sértettet előzetesen nem értesítették.

A nő az egyik vádlottnak megmutatta a raktárban lévő szerszámgépeket, mire a vádlott úgy nyilatkozott, hogy mintegy 5 600 000 Ft értékben szeretne vásárolni, mivel Csepelen egy tanműhelyt fog berendezni.

A vádlott a társai jelenlétében megegyezett a hirdetővel, hogy a kiválasztott árukért az elkövetkező napokban kamiont fog küldeni, de egyidejűleg a sértett engedélyével a kisteherautójukba bepakoltak egy védőgázas hegesztőgépet és egy eszterga tokmányt azzal, hogy a vásárlás összegére tekintettel, igényt tartanak kedvezményekre, azaz hogy kisgépeket ellenérték nélkül elvisznek.

A vádlottak engedély nélkül még további szerszámokat, szerelőkocsit, hengersort, csiszolócsapágyakat pakoltak a teherautóba azon ígérettel, hogy majd a gépek kifizetésekor későbbi időpontban fogják ezeket is megfizetni. A tárgyalást levezető vádlott arra is ígéretet tett, hogy előleget is fizet, a sértett erre tekintettel megengedte ezek elszállítását.

A vádlottak két telefonszámot is adtak meg a nőnek, aki az elkövetkező két napban ezeken tartotta velük a kapcsolatot, azonban a vádlottak különböző indokokra hivatkozva, későbbi időpontra ígérték a fizetést, majd elérhetetlenné váltak.

A sértettnek okozott kár összesen 859 000 Ft, amely erejéig a sértett polgári jogi igényt jelentett be.

Az ügyészség az egyik vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, további három vádlottal szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Hozzászólások lezárva.