A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a szegvári férfi ellen, aki főútvonalon nekiütközött az előtte forgalmi okból megálló személygépkocsinak, és láncütközést okozott.

A vád szerint a vádlott 2019. április 27-én 14:00 óra körül autózott 4-es számú főúton Ebes irányába a megengedett 90 km/h sebességgel. Az időjárási viszonyok kedvezőtlenek voltak, esős volt az idő, de nappali, természetes fényviszonyok voltak. Sűrű volt a forgalom.

A férfi nagyfokú figyelmetlensége folytán nem észlelte kellő időben, hogy előtte a vele azonos irányba közlekedő gépjármű forgalmi okból megállt, emiatt intenzív fékezés alkalmazása ellenére hátulról nekiütközött. Az ütközés következtében az álló jármű az előtte álló gépkocsit meglökte, így az ugyancsak nekiütközött az előtte álló személygépkocsinak. A vádlott az intenzív fékezés miatt a gépkocsijával részben áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol az autó jobb oldalával nekiütközött a szemből érkező, szabályosan közlekedő személygépkocsi jobb oldalának.

A vétlen gépkocsik egyikében utazó sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos gerincsérülést szenvedett, további két személynek nyolc napon belül gyógyuló könnyebb sérülései keletkeztek.

A balesetben érintett járművek vezetői és utasai is használták a biztonsági övet.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartásának eredményeként jött létre a baleset és keletkeztek a sértettek sérülései.

Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Hozzászólások lezárva.