Nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a 2018-as országgyűlési képviselők választása kapcsán jelöltként kapott támogatást nem kampánycélokra fordította, hanem családi kiadásokra.

A vádiratban foglaltak szerint a 36 éves vádlott egy parlamenten kívüli párt képviselőjelöltjeként indult Somogy Megye egyik választókerületében, így az irányadó törvény alapján egymillió forint központi költségvetésből származó támogatásra volt jogosult.

A kapott támogatás kizárólag a választási kampányidőszak alatt, a kampánytevékenységgel összefüggő dologi kiadások finanszírozására fordítható, és annak felhasználásáról a jelölteknek elszámolást kell benyújtani a Magyar Államkincstárral történt megállapodás szerint.

A vádlott be is nyújtotta elszámolását, azonban a számlák alapján a támogatásból több mint 750.000 forintért családja részére vásárolt, mivel a bizonylatok szerint élelmiszert, gyerekjátékokat, gyerekruházatot, gyógyszert, terhességi tesztet és ékszereket vett, így az állami költségvetést megkárosította.

Az ügyészség vádiratával egyezően a Kaposvári Járásbíróság jogerősen 1 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

 

Hozzászólások lezárva.