A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség hamis tanúzás miatt emelt vádat egy volt bv. őrmester és két társa ellen.

A bűncselekmény elkövetésekor bv. őrmesterként dolgozó vádlott még 2014 nyarán, szolgálaton kívül súlyos sérülést – orrcsonttörést – okozva bántalmazott egy férfit Balatonlellén, amely miatt nyomozás indult ellene. A vádlott, hogy tettéért ne vonják felelősségre, a bántalmazásnál jelen lévő két ismerősét megkérte, tanúvallomásukban valótlanul állítsák azt, hogy a bántalmazott férfi támadt rá és kizárólag önvédelemből ütött vissza. Ismerősei teljesítették a kérését, és hamis tanúvallomást tettek, azonban ez nem tévesztette meg a nyomozást végző ügyészséget, és végül vádemelésre került sor.

A bíróságon folytatódó bűnügyben az egyik hamis tanúzásra bírt szemtanú azonban feltárta az igazságot, egyben azt is, hogy a vádlott miként vette rá arra, hogy hazudjon az ügyészségen. A bíróság végül a vádlottat súlyos testi sértés bűntette miatt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, valamint a hamis tanúzás miatt vele és két társával szemben büntetőeljárást kezdeményezett az ügyészségen.

Az ügyészség a szabadlábon védekező vádlottak közül a volt bv. őrmesterre – akinek a szolgálati viszonya az elítélése miatt szűnt meg – és a hamis tanúvallomását mindvégig fenntartó társára felfüggesztett szabadságvesztés, míg a bíróság előtt a valóságot feltáró vádlottra pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.