A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves férfi ellen maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

A vádlott 2017. december hónap második felében a reggeli órákban Domaháza belterületén közlekedett személygépkocsijával. Egy buszfordulóban balra nagy ívben kívánt kanyarodni, azonban a gépjármű szélvédője annyira jeges volt, hogy azon csak kis mértékben látott ki, így nem látta be az útkereszteződést, és az autóval elsodorta az úttesten egyébként szabálytalanul megálló és ott beszélgető három személyt.

A baleset következtében a két felnőttkorú nő és egy kiskorú lány közül az egyik nő a bal térde külső és belső szalagjának rándulásával, húzódásával járó 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett el, amelynek eredményeként mozgás-beszűkülésben és combizom sorvadásban megnyilvánuló maradandó fogyatékosság alakult ki.

A két másik sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerint arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlott szabadlábon van – tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben.

Hozzászólások lezárva.