A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy 19 éves férfival szemben, aki 2017 októberében egy veszprémi társasház bejárati ajtaját rugdalta, és közelben parkoló gépkocsikat rongált meg, miután hajnalban, ittasan hazafelé tartott, és a saját címét eltévesztve nem jutott be a lakóhelyének hitt házba. 

A vádirat szerint az elkövető, miután a kulcsa nem nyitotta a bejárati ajtót, azt talppal, nagy erővel többször megrúgta. A zajra az egyik lakó felébredt, és figyelmeztette a vádlottat, hogy hagyja abba az ajtó döngetését. A férfi azonban visszakiabált, hogy engedjék be, mert ő ott lakik, és a nevét, valamint a lakásának számát is megmondta az asszonynak. A lakó erre közölte, hogy lehetetlen, amit mond, mivel a kérdéses lakásban ő él, illetve a férfi által hivatkozott nevű lakója nincs a háznak.

A vádlott azonban nem hagyott fel szándékával, felkapott egy beton virágtartót, és azzal a bejárati ajtó felé indult. Az asszony ezt látva felszólította, hogy tegye le a tartót, mire a férfi azt ledobta, majd felcsöngetett a lakásba, ahol a kaputelefont már a nő fia vette fel, aki próbálta megértetni az elkövetővel, hogy a lakásban ők élnek, és biztos benne, hogy olyan nevű személy, mint a vádlott nem lakik a házban.

A férfi ekkor távozott, de előtte még néhányszor belerúgott a bejárati ajtóba, majd egy, a közelben parkoló személyautó hátsó lámpáját rúgta ki, egy másik gépkocsi visszapillantó tükrét pedig letörte, illetve más parkoló autókba is belerúgott.

Hozzászólások lezárva.