A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség a napokban emelt vádat egy 40 éves miskolci férfival szemben, aki még idén február 8-án az esti órákban az utcán bántalmazta volt barátnőjét.

A vádlott és a sértett viharos, konfliktusokkal terhelt párkapcsolata 2016. szilveszterén szakadt meg, azonban mindketten nehezen dolgozták fel a történteket. Többször próbálkoztak a béküléssel, azonban az ilyen találkozások általában veszekedéssel, tettlegességgel végződtek.

A vádbéli időben a vádlott és volt párja Miskolc belvárosában véletlenül találkoztak, szóváltás alakult ki köztük, majd a vádlott a nőt több alkalommal, ököllel fejen ütötte, megtépte a haját, végül a sértett mobiltelefonját elvette és a készüléket a földhöz vágta, melynek következtében a telefon kijelzője betört, illetve a készülék meg is hajlott.

A nő a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, míg telefonjában 120 ezer Ft rongálási kár keletkezett. A gyanúsított kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfit garázdaság vétségével, kisebb kárt okozó rongálás vétségével, valamint a sértett által előterjesztett magánindítványra tekintettel könnyű testi sértés vétségével vádolja, és vádiratában végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

Hozzászólások lezárva.