A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 29 éves férfinak a letartóztatását, aki hónapokon keresztül szinte válogatás nélkül tört be mindenhová, ahol értékek megszerzését remélte.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2016 októbere és 2017 január vége közötti időszakban a legkülönfélébb helyekre, így élelmiszerboltba, totó-lottózóba, sörözőbe, virágboltba és különböző cégek telephelyeire ment be, és szinte mindent – így készpénzt, gépkocsi indítókulcsokat, energiaitalt, használati tárgyakat – lopott, mellyel összesen kilenc sértettnek okozott kárt.

A bűncselekmény-sorozat elkövetése után a férfi Németországba utazott, ahol szintén több vagyon elleni bűncselekményt követett el.

A férfit a rendőrség elfogatóparancs alapján fogta el, és a gyanúsítotti kihallgatását követően előterjesztést tett az ügyészségnek a letartóztatás elrendelésének indítványozására.

A bíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye, ezért 1 hónapra elrendelte a letartóztatását.

Hozzászólások lezárva.