A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette, garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot három oroszlányi férfival szemben.

A vád szerint a két fiatalkorú és egy felnőttkorú elkövető, valamint az eljárás során ismeretlenül maradt társaik 2017. augusztus 12. napján, 01 óra 45 perckor Oroszlányban, egy sörözőben szórakoztak, amelynek során két sértettet bántalmaztak. A felnőttkorú elkövető az egyik sértettel kötekedett, kritizálta a hajszínét, majd  e személy mellett álló másik sértett arcát ököllel többször megütötte. Eközben az egyik fiatalkorú elkövető az első sértettet ütötte meg az arcán. A fiatalkorú vádlott másodszor is ütésre emelte  a kezét, azonban a kezét a másik sértett lefogta, amely után a fiatalkorú vádlott az őt lefogó sértettet ütötte meg.

A sértettek a bántalmazás közben a földre kerültek, ahol az egyik sértettet a felnőttkorú elkövető és egy, az eljárás során ismeretlenül maradt társa ütlegelték, további két ismeretlen személy a másik sértettet testszerte ütlegelte és rugdosta.

A két sértett futva menekült a helyszínről, azonban őket üldözte a két fiatalkorú vádlott azért, hogy a bántalmazást folytassák. A fiatalkorú vádlottak az egyik sértettet utolérték, őt az egyikük az árokba lökte, valamint ököllel testszerte ütlegelte.

A vádlottak által elkövetett cselekmény következtében a sértettek közül az egyik férfinak nyolc hét alatt gyógyuló állkapocs-csonttörése, míg a másik férfinak nyolc napon belül gyógyuló arc – és hátzúzódása keletkezett.

Ezt követően a felnőttkorú elkövető az utcán két férfit állított meg, tőlük azt kérdezte, hogy hova valósiak, mire az egyik férfi válaszolt. Ekkor a felnőttkorú vádlott a nemzetisége miatt egyszer tenyérrel megütötte a férfit. A bántalmazás sérülést nem okozott.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a felnőttkorú vádlottat halmazati büntetésként végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, míg a fiatalkorú vádlottakkal szemben a büntetés kiszabását egy évre halassza el, és jóvátételi munka végzését írja elő, továbbá állapítsa meg, hogy a fiatalkorúak pártfogó felügyelet alatt állnak.

Az elkövetők cselekményét a Tatabányai Járásbíróság bírálja el.

Hozzászólások lezárva.