A Monori Járási Ügyészség üzletszerűen, kisebb kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy bagi házaspárral szemben, akik 40 embert csaptak be internetes álhirdetéseikkel.


A bűnügy vádlottjai, egy bagi házaspár 2016 elején elhatározták, hogy internetes álhirdetések útján fognak jövedelemhez jutni. Apróhirdetési oldalakon klímaberendezést, babakocsit, láncfűrészt, kerti- és konyhabútort hirdettek meg eladásra, majd a vevőktől a vételár előre utalását kérték. A vádlottaknak nem voltak ilyen termékeik, azok beszerzésére már a hirdetések feladásakor sem volt lehetőségük, sőt az nem is állt szándékukban.

Azt kérték a hirdetésekre több megyéből jelentkező vevőktől, hogy a vételárat külön erre a célra létrehozott bankszámlájukra utalják át. A vevők 20.000,- forinttól 80.000,- forintig terjedő összegben fizettek a megrendelt árukért, ám hiába várták a csomagot. A vádlottak a vételár átutalását követően végleg elérhetetlenné váltak.

A házaspár 2016 februárjától 2016 augusztusáig 40 embert csapott be és 1,9 millió forinthoz jutottak jogosulatlanul.

A Monori Járási Ügyészség üzletszerűen, kisebb kárt okozó csalás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a férfit és nőt. A vádlottak bűnösségéről a Monori Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.