A Fejér Megyei Főügyészség a kizsákmányolás céljából történő megvásárlással, illetve átvétellel személyi szabadságától megfosztott sértett sérelmére üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a három személynek a letartóztatását, akik 2016-tól Németországban és Svájcban bordélyházat üzemeltettek. A bordélyházban Magyarországon részben adásvétel útján megszerzett személyeket prostitúcióra kényszerítettek, mozgásukban korlátozták és bevételüket elvették.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak tevékenységüket szervezetten követték el. A bűnszervezet tagjai a feladatokat egymás között megosztották, egyikük a fogvatartott személyek szállításában, másikuk a sértettek felügyeletében,  hirdetések szervezésében vett részt, míg a harmadik gyanúsított a sértettek felügyeletét látta el és beszedte a prostitúciós tevékenységből származó bevételt. A bevételből a szervezet tagjai megélhetésüket fedezték.

Az egyik gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, a cselekményt feltételes szabadságra bocsátás próbaidejének hatálya alatt látszik elkövetni. Mindhárom gyanúsított esetében alaposan lehet tartani a szökéstől, az elrejtőzéstől, valamint a sértettek jogellenes befolyásolásától. A terheltek tekintetében a bűnismétlés reális veszélye is fennáll figyelemmel arra, hogy a gyanú szerint cselekményüket külföldön berendezkedve, bűnszervezeti keretek között követték el.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája mindhárom gyanúsított letartóztatását elrendelte, a döntés egyik terhelt tekintetében végleges.

A rendőrség által az elfogásról korábban közzétett fényképfelvételek az alábbi linken érhetők el:
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/igy-szamoltak-fel-a-rendorok-a-bunszervezetet#3

Hozzászólások lezárva.