A 34 éves férfi a vád szerint egy nap alatt két nőt is megtámadott az értékeiért. Az egyik – 80 éves – sértett a bántalmazás következtében súlyos csonttöréseket szenvedett.

A vádirat szerint a vádlott 2017. május 30-án reggel egy IX. kerületi társasháznál figyelt fel az időskorú nőre. A 80 éves nő a bejáratnál állva a házban lakó barátnőjéhez csengetett fel, majd amikor az ajtó kinyílt, bement a lépcsőházba. Ekkor hallotta, hogy a mögötte bezáródott kapun a vádlott kopog és kéri, hogy engedje be.

A sértett visszafordult, kinyitotta az ajtót, mire a vádlott azonnal, minden előzetes felszólítás nélkül, azért, hogy az értékeit megszerezze, nagy erővel, ököllel megütötte az időskorú nőt.

A sértett az ütés hatására elesett. Ekkor a vádlott fölé hajolt, és amikor látta, hogy a sértett ráesett a táskájára, a földön fekvő nőt megemelte, és a táskát kirángatta alóla. A férfi ezután a sértettől elvett táskával – valamint a benne lévő pár ezer forint készpénzzel, mobiltelefonnal, egyéb személyes tárgyakkal és iratokkal együtt – elhagyta a helyszínt.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos, több csont törésével járó sérüléseket szenvedett.

A fentieket követően, a vádlott hazament, átöltözött, majd még ugyanazon a napon kora délután a XX. kerületben egy másik nőt is megtámadott.

Az egyik buszmegálló felé sétáló sértettet a férfi megszólította, és először cigarettát kért tőle, majd várakozás nélkül ököllel megütötte. Ezután egy hirtelen mozdulattal kitépte a sértett nyakából az arany nyakláncot, majd a védekező nőt ököllel ismét megütötte, aminek hatására már a sértett elesett. A vádlott ezután a nyaklánccal együtt elfutott.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetést töltő férfit két rendbeli rablás bűntettével, valamint súlyos testi sértés bűntettével vádolja, amely bűncselekmények büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

A férfi elfogásáról közzétett korábbi rendőrségi felvételek az alábbi linken elérhetők:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/idos-noket-rabolt-ki-videoval-0

 

 

Hozzászólások lezárva.