A Pécsi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki utcán rabolt ki egy nőt.

2018. március 8-án reggel a férfi elkövető Pécsett egy rendelőintézetnél észrevette a sértettet, aki munkába ment. Ekkor elhatározta, hogy megszerzi a sértett válltáskáját, melyet a hóna alatt tartott.

A férfi a sértettet követni kezdte, majd futva megközelítette, és amikor mellé ért, megragadta a táskáját.

A sértett a hóna alá szorította a táskáját, a férfi azonban olyan erővel húzta és rángatta a táskát, hogy attól a nő a földre esett, de a táskát továbbra sem engedte el. A férfi a földön fekvő sértett fölé lépett, ismét megragadta a táskát, majd azt fogva nagy erővel rángatni kezdte a földön fekvő sértettet, aki emiatt többször a járdának ütődött. A rángatás során a férfi a nőt métereken keresztül vonszolta a földön.

Az áldozat a rángatás hatására a táskát elengedte, mellyel az elkövető elfutott. A bántalmazás következtében a sértett több bordájának a törését, zúzódásokat szenvedett el, mely sérülések 6-8 hét alatt gyógyultak meg.

A vádlottat korábban ugyanilyen jellegű bűncselekmények miatt több mint 6 év börtönre ítélték, a büntetéséből a bűncselekmény elkövetése előtt nem sokkal szabadult.

Az elkövető előzetes letartóztatásban van.

A vádlott cselekménye többek között a rablás, súlyos testi sértés bűntettének megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés.

A helyszín közelében található biztonsági kamerák által az elkövetésről rögzített felvételek az alábbiakban megtekinthetők:

A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

Hozzászólások lezárva.