Szó nélkül késsel támadt a taxisofőrre az utas, hogy megszerezze értékeit; a Fővárosi Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a vádlott, egy 33 éves férfi 2018. május 25-én az éjjeli órákban, a IX. kerület, Nagyvárad térnél leintette a sértett által vezetett taxit, majd a XX. kerület, Ady Endre térre vitette magát.

A XX. kerület, Mártírok útja környékén a vádlott – minden előzmény nélkül – megragadta a sértett ingének nyakát, annál fogva hátra húzta őt, majd a másik kezében lévő késsel többször megszúrta, illetve megvágta. A sértett – hogy szabaduljon – a taxit nagy sebességgel kezdte vezetni, és azzal éles kanyarokat tett. A manőverek miatt a hátsó ülésen ülő férfi egyszer eldőlt, azonban felülve tovább szurkálta a sofőrt. A gépkocsi a XX. kerület Ady Endre térnél lefulladt.

A vádlott ekkor a sértett értékeit követelte, aki átadta a pénztárcáját. A 33 éves férfi még ellenőrizte, hogy van-e a sértetten gyűrű, majd az elvett tárcával együtt elmenekült.

A Fővárosi Főügyészség a terhelt ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Figyelemmel a férfi erőszakos többszörös visszaesői minőségére, a törvény a bűncselekményt – kötelezően – életfogytig tartó szabadságvesztéssel bünteti.

A vádlott jelenleg letartóztatásban van.

Hozzászólások lezárva.