A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki rátámadt egy telefonáló kiskorúra. Bár a lány ellenállt, támadója kitépte kezéből a telefonját, ráadásul még belerúgott az oldalába és a telefonnal együtt elmenekült.

A vád szerint a férfi – röviddel azután, hogy őt a bíróság börtönbüntetésre ítélte -, 2020. április 5-én, 19 órakor Kiskunhalas központjában kerékpározott, amikor észrevette a telefonáló kiskorút. A vádlott leugrott a kerékpárról, a lányt egy ház kerítéséhez lökte, közben a telefonját követelte. A sértett rúgással próbálta távol tartani a támadóját, azonban a vádlott addig dulakodott vele, míg a telefont a kezéből kitépte. A sértett a támadóját a kerékpárjánál fogva visszatartotta, és megpróbálta a telefonját visszaszerezni, azonban a férfi a földre lökte, ráadásul még belerúgott az oldalába is, majd a telefonnal együtt elmenekült.

A lány nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos és horzsolásos sérüléseket szenvedett.

A férfinak amiatt is felelnie kell, mert pár nappal korábban az egyik kiskunhalasi bolt elől egy 20 ezer forint értékű kerékpárt úgy lopott el, hogy a tárolóhoz zárt első kereket otthagyta. Később a hiányzó kereket pótolta, és a biciklit 4 ezer forintért egy ismerősének eladta. A nyomozók a kerékpárt lefoglalták és a sértettnek visszaadták.

Az ügyészség a különös visszaeső férfit rablás bűntettével, valamint lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. A jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.