A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) Tolna-, Baranya- és Fejér megyei ingatlanokat érintően, a “Földet a Gazdáknak” Programmal kapcsolatos esetleges visszaélések gyanúja miatt tett bejelentést a Fővárosi Főügyészségen.

 Az NFA a programmal kapcsolatban ellenőrzést folytatott le, amelynek során felmerült, hogy a szerződések megkötésére Tolna megyei, Baranya megyei és Fejér megyei földterületek vonatkozásában a termőföldekre vonatkozó jogszabályok megkerülésével kerülhetett sor.

Az NFA bejelentését a büntetőjogi szakterületet érintő részében a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vizsgálta, azt feljelentésként értékelte, és az alapján 2018. április 17-én a feljelentés kiegészítését rendelte el.

A feljelentéskiegészítés során beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható, hogy a feljelentésben megjelölt, mező- és erdőgazdasági hasznosítású föld jogellenes megszerzése bűntettének gyanúja fennáll, ezért a kerületi ügyészség ismeretlen tettes ellen a nyomozást elrendelte.

A nyomozás tárgyát képező cselekmények összetett voltára, illetve körülményeire is tekintettel a kerületi ügyészség a nyomozás teljesítésével a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát bízta meg.

A nyomozás határideje 2018. június 17. napja, amely meghosszabbítható.

Hozzászólások lezárva.