A Ceglédi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat három személlyel szemben, akik begyógyszerezték, majd kirabolták a szomszédjukat.

A bűnügy vádlottjai egy férfi és két nő rokoni kapcsolatban álltak. A férfi édesanyjával és élettársával élt együtt Cegléden. Közülük csak a férfi édesanyja dolgozott, ezért pénzt akartak szerezni. A vádlottak utcaszomszédja volt egy egyedül élő, 64 éves, mozgáskorlátozott férfi. A férfi az elkövetőket jól ismerte, akik ezért azt is tudták, hogy a sértett a lakásban hol tartja a pénzét.

2018 augusztusában a vádlottak felkeresték a sértettet, majd közösen italoztak, mely közben a vádlott férfi a sértett boros poharába Frontin nevű nyugtató gyógyszert kevert. Mivel a sértett ennek ellenére sem álmosodott el, ezért az egyik nő lekapcsolta a ház elektromos főkapcsolóját azért, hogy a sértett kimenjen, majd ezt kihasználva a párna alól kivett 3000 forint készpénzt és azt elrejtette. A sértett később mégis csak elaludt, ezután a vádlottak összeszedtek két csomag húst, két csomag dohányt, majd elmentek a sértett házából.

A vádlottak augusztusban még egy alkalommal visszamentek a sértetthez, akitől ugyanezzel a módszerrel elvittek 33 000 forintot, és néhány kisebb értékű tárgyat. Ezen alkalom után már a sértett feljelentést tett a rendőrségen.

A vádlottak a sértettnek összesen 40 500 forint kárt okoztak.

Az elkövetőkkel szemben a Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt csoportosan, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére folytatólagosan elkövetett rablás bűntette miatt. Bűnösségükről a Ceglédi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.