Rablás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 26 éves tapolcai nővel és 32 éves rokonával szemben, akik azért, hogy pénzt szerezzenek, 2017 júliusában egy ismerősüket elkábították, majd a nő az öntudatlan férfi pénzét és gépkocsijának kulcsát eltulajdonította. 

A vádlott férfi tudott róla, hogy unokatestvére közelebbi ismeretségben áll az általa is ismert, jó anyagi körülmények között élő sértettel, s egy telefonbeszélgetésüket hallva azt is tudta, hogy találkozni fognak.

A vádlott ezért elhatározta, hogy unokatestvérét a találkozóra elkíséri, ez alatt az italába nyugtatót szórva elkábítják sértettet, majd a nő a már kábult férfi pénzét megszerzi.

A nő ebbe beleegyezett, s amikor a sértett a gépkocsijával megérkezett, a férfi azzal az ürüggyel, hogy a falujába igyekszik, megkérte a sértettet, hogy őt is vigye el. Útjuk során megálltak egy vendéglátóhelyen, ahol a férfi a sértett figyelmetlenségét kihasználva a kávéjába nyugtatót tett, melyet a sértett el is fogyasztott.

A férfi ezután a falujában kiszállt a gépkocsiból, a nő pedig a sértettet annak nagyvázsonyi lakásába kísérte, ahol a nyugtatótól addigra öntudatlan férfi zsebéből 16.000 forint készpénzét és gépkocsijának kulcsát eltulajdonította.

 

Hozzászólások lezárva.