Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a labdarúgóval szemben, aki egy Heves megyei kistelepülésen rendezett nyilvános futballmérkőzés során, önmagáról megfeledkezve bántalmazta a játékvezetőt.

A büntetett előéletű 16 éves vádlott 2016. novemberében az Istenmezején megrendezett rangadón, mint a vendégcsapat egyik játékosa vett részt. A második félidőben, miután a hazai csapat gólt szerzett, vita alakult ki a pályán a vendégcsapat kapusa és edzője, valamint a partjelző között, melybe egyre többen bekapcsolódtak. A futballpályán zajló tumultuózus jelenetek során, a pálya rendjének biztosítása érdekében a rendezők közül ugyan többen is a játékvezetők és a játékosok közé álltak, hogy megakadályozzák az esetleges tettlegességet, a vádlott azonban az egyik játékvezető mögé került, és hátulról előrenyúlva, ököllel arcon ütötte őt, majd elszaladt. A bántalmazás következtében földre került sértett az orrán könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A fiatalkorú vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben riadalmat és megbotránkozást keltsen.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

Hozzászólások lezárva.