A Pécsi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki egy közlekedési vitát ökölütésekkel rendezett le.

A vádlott 2018 novemberében Pécs belvárosában nagy sebességgel közlekedett az autójával, amely miatt az út szélén gépkocsijával várakozó sértett a vádlottra rádudált.

Ez a vádlottnak nem tetszett, ezért megállt, majd visszatolatott a várakozó gépkocsihoz. Az autóból kiszállva kiabálni kezdett a sértettel, számon kérte rajta a dudálást. A férfi folyamatosan fenyegetve kiabált a gépkocsiban ülő sértettel, majd a lehúzott ablakon benyúlva megfogta a sértett ingét és 5-6 alkalommal ököllel a sértett fejét megütötte. Amikor az elkövető visszament az autójához, észrevette, hogy a bántalmazott személy telefonjával a gépkocsiját lefényképezi, ezért újra a sértetthez ment, az ingét ismét megragadta és több alkalommal ököllel megütötte. Ezt követően többször leköpte a sértett autóját, majd a gépkocsi sárvédőjét, lökhárítóját megrúgta, mellyel több, mint 50.000,-Ft kárt okozott.

A vádlott cselekménye a garázdaság és rongálás vétségének a megállapítására alkalmas.

Hozzászólások lezárva.