A Debreceni Járási Ügyészség csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az ellen a három olasz férfi ellen, akik a labdarúgó mérkőzés alatt felfokozott hangulatban egymást megverték.

2019. augusztus 1-jén, 18:30 perckor kezdődött labdarúgó- mérkőzés Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban, ahol a debreceni klub olasz csapattal játszott.

A vádlottak és negyedik olasz állampolgár társuk a mérkőzés napján érkeztek meg Olaszországból és a stadionban a vendégszurkolók részére fenntartott szektorban kaptak helyet.

A mérkőzés első félidejében, 19:00 óra körül, két vádlott között szóváltás és dulakodás alakult ki, majd ezt látva a kissé távolabb ülő harmadik vádlott bekapcsolódott a vitába és ököllel megütötte az egyikük fejét.

Ezután a dulakodás eldurvult, két vádlott kölcsönösen többször ököllel fejen ütötte egymást. A közöttük lévő vitába többen is bekapcsolódtak, ezért a vádlottak egyike odament egy távolabb ülő olasz állampolgárhoz és őt egy alkalommal ököllel a jobb arcfelén megütötte.

Ez idő alatt a biztonsági őrök megérkeztek a szektorba és a vádlottakat, valamint a bántalmazott negyedik olasz állampolgárt a helyszínről elvezették.

Sem a vádlottaknak, sem pedig a bántalmazott negyedik személynek sérülése nem keletkezett.

A három vádlott kihívóan közösségellenes, személy ellen irányuló erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a stadionban tartózkodó személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Debreceni Járási Ügyészség a három vádlott ellen társtettesként, csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül, a vádlottakkal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá tiltsa el őket a Magyar, az Európai és Nemzetközi Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében Magyarország területén megrendezésre kerülő labdarúgó mérkőzések látogatásától.

Hozzászólások lezárva.