A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádiratában büntetővégzés meghozatalát és pénzbüntetés kiszabását indítványozta a graffitissel szemben.

A vádirat szerint egy huszonnégy éves olasz állampolgár – miután marihuánát szerzett meg és fogyasztott – 2020. január 2-án, a délutáni órákban, az I. kerület, Döbrentei térnél, az Erzsébet híd budai hídfőjének pillérén egy körülbelül 20 négyzetméteres falfirkát fújt fel festékkel. A fiatal férfi a cselekményével kilencvenezer forint kárt okozott. A rendőrség perceken belül intézkedett a falfirkáló ellen.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a férfi ellen rongálás vétsége és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a Budai Központi Kerületi Bíróságon.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalást mellőzve – büntetővégzésben szabjon ki pénzbüntetést a vádlottal szemben.

A rendőrség fényképet is tartalmazó közleménye itt érhető el, illetve a közlemény mellékletében is található fotó: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/osszefestette-az-erzsebet-hidat-elfogtak

Hozzászólások lezárva.