A Battonyai Járási Ügyészség önbíráskodás és kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat azzal az 50 éves magyarbánhegyesi férfival szemben, aki részben fiatalkorúaknak történő kábítószer-értékesítés mellett erőszakkal és fenyegetéssel próbálta meg behajtani adósai tartozását.

A férfi 2016 szeptembere és 2017 márciusa között Magyarbánhegyesen 2 fiatalkorú és 1 felnőtt személynek értékesített 111 gramm marihuánát. Az egyik fiatalkorú részére további 30 gramm marihuánát adott át azzal a céllal, hogy azt barátai körében 3.000 forint/gramm áron értékesítse.

A 18. életévét be nem töltött fiú azonban nem adta át a kábítószer értékesítéséből várt 90.000 forintot a vádlottnak, aki ezért az egyik közösségi portálon keresztül fenyegetni kezdte azzal, hogy ha az adósságát nem törleszti, akkor baja lesz neki és a családjának is. A fiú ezután több részletben 15.000 forint kézpénzt és 5.000 forint értékű kannás bort adott a vádlottnak törlesztésül.

A vádlottól az egyik fiatalkorú 2016 decemberében ellopott 4 gramm marihuánát, amit tőle a férfi visszakövetelt, vagy helyette 150.000 forintot kért. A fiú nem fizetett, ezért a vádlott megöléssel és megveréssel fenyegette meg a tartozás behajtása érdekében, azonban nem járt eredménnyel.

Egy férfi részére a vádlott hosszabb időn keresztül hitelbe nyugtató hatású gyógyszereket adott, valamint 19.000 forintért a férfi számítástechnikai eszközöket is vásárolt tőle. Az adós a tartozását nem rendezte, ezért előbb a vádlott megfenyegette, majd előre megbeszélt időpontban találkozott vele egy italmérő helyen, ahol egy fémből készült viperával próbálta fejen ütni a sértettet, azonban ő a támadást elhárította.

A Battonyai Járási Ügyészség a férfit kétrendbeli kábítószer-kereskedelemmel és három rendbeli önbíráskodással vádolja, amelyek közül a legsúlyosabb bűncselekményt, a kábítószernek a 18. életévüket be nem töltött személyeknek értékesítését a törvény 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

A járási ügyészség a vádiratban a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását és a kábítószer-kereskedelemből származó közel 300.000 forint elkobzását, továbbá a több mint 600.000 forintos bűnügyi költség megfizetésére történő kötelezését indítványozta.

Hozzászólások lezárva.