A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt indítványozta annak a két 24, illetve 39 éves nőnek a letartóztatását, akik Kaposváron, Nagykanizsán és Veszprémben tévesztettek meg idős embereket és vették el az értékeiket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság által folytatott nyomozásban közölt megalapozott gyanú szerint a módszer mindhárom esetben azonos volt. A két nő – akiket a bíróság már korábban is elítélt ilyen jellegű bűncselekmények miatt – társasházi lakásban egyedül élő, idős asszonyokat szemelt ki, akiknek a figyelmét a fiatalabb gyanúsított különböző mondvacsinált indokkal az egyik helyiségben lekötötte úgy, hogy a sértett a lakás többi részében történteket nem tudta figyelemmel kísérni. Ez alatt társa észrevétlenül tudott értékek után kutatni. A páros a bűncselekmények elkövetése révén több mint fél millió forintot zsákmányolt.

A Kaposvári Járásbíróság ügyeletes nyomozási bírója az ügyészség indítványának helyt adott, és a gyanúsítottak letartóztatását elrendelte.

Hozzászólások lezárva.