A Kecskeméti Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele és többrendbeli lopás bűntette miatt vádat emelt egy 26 éves ágasegyházi férfival szemben, aki tavaly júniusban korábbi munkaadója kecskeméti telepéről az ülés alatt tárolt indítókulccsal egy platós tehergépkocsit lopott el, majd három nappal később egy belvárosi autómosóból úgy akart a lopott járművel kitolatni, hogy azt a sikertelen manőver közben összetörte.

A 26 éves férfi 2018. június 15-re virradóra korábbi munkaadója kecskeméti telepéről azért vitt el egy platós teherautót, hogy azt jogtalanul használja. A vádlott tudta, hogy az indítókulcsot az ülés alatt tárolják és azt is, hogy a forgalmi engedély szintén az autóban van, így kihasználva a helyismeretét, zavartalanul kihajtott a telepről. A teherautó azonban az egyik Kecskemétről kivezető útszakaszon meghibásodott, ezért a férfi kénytelen volt az út szélén hagyni.

Három nappal később, 2018. június 18-án éjfélkor a férfi bement egy belvárosi autómosó irodájába és a cég egyik személygépkocsijának indítókulcsát magához véve az egyik ott parkoló autóval elindult. Tolatás közben azonban nem volt elég figyelmes, emiatt a mosó bejárata melletti oszlopnak hajtott és az autó csomagtartóját, továbbá hátsó lökhárítóját összetörte, 400 ezer forint kárt okozva ezzel. Miután ez a kísérlete nem járt sikerrel, visszament az irodába, az indítókulcsot visszatette az eredeti helyére, majd egy másik gépkocsival végül elhajtott a telepről. A lopott járművet még aznap megtalálták és visszaadták tulajdonosának.

A férfi nemcsak autókkal próbálkozott ezekben a napokban, hanem egy belvárosi társasház első emeleti lakásának teraszajtaját befeszítve megkísérelt egy lakásba is bemenni, ám ez végül nem sikerült neki. Azonban a teraszajtó befeszítésével így is 287 ezer forint kárt okozott.

A büntetett előéletű vádlottat az ügyészség jármű önkényes elvétele és többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Mivel a férfi egy korábbi fegyházbüntetésből kedvezménnyel szabadulva követte el a mostani bűncselekményeket, az ügyészség ezen büntetése végrehajtásának folytatását is indítványozza. A jelenleg letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.