A Budapest XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a két budapesti hajléktalan férfival szemben, akik 2019. július 26-án, éjfél körül verekedtek össze Budapest XIV. Kerületében, egy Fogarasi út melletti parkban.

A vádirat szerint a huszonkilenc éves és a negyvenhét éves vádlott ittas állapotban kölcsönös szóváltásba keveredtek egymással, mire az idősebbik vádlott megütötte a másik vádlottat, majd egymással szemben felállva verekedni kezdtek.

A verekedés során a fiatalabb vádlott földre vitte az idősebbik vádlottat és őt fekvő helyzetében tovább ütötte-rúgta.

Az incidensnek a térfigyelő kamerák alapján riasztott rendőrök példaértékűen szakszerű intézkedése vetett véget, ők az első pofontól számított egy perc tíz másodpercen belül a helyszínre értek és a verekedőket elszámoltatták.

A kerületi ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban a vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés, illetve közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a kerületi bíróságnál.

Ennek az eljárásnak a lényege, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével – az iratok alapján szabhat ki büntetést a vádlottakkal szemben, akiknek a jogorvoslati lehetőségük az, hogy a büntetővégzéssel szemben tárgyalás tartását kérhetik.

A kapcsolódó videó anyag letölthető innen.

Hozzászólások lezárva.