Az illetékes kerületi ügyészség 2016 márciusában nyújtott be vádiratot az akkor 29 éves férfival szemben több rendbeli, részben felfegyverkezve elkövetett rablás és más bűncselekmények miatt. A vádemelés eredményes volt, a férfit a bíróság jogerősen 12 év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség azzal vádolta a férfit, hogy 2015. október 19-én Budapest területén több embert – köztük kiskorúakat is – megtámadott azért, hogy az értékeiket megszerezze.

Ezek közül egy esetben egy X. kerületi gyorsétterem mosdójában két kiskorút szólított meg azzal az ürüggyel, hogy a lánytestvérét kirabolták, és a két fiú hasonlít az elkövetőkre. Felszólította ezért őket arra, hogy menjenek ki vele az étterem parkolójába, ahol a testvére megnézi, valóban ők támadták-e meg korábban. A két kiskorú sértett nem mert ellenállást tanúsítani, ezért követték a vádlottat, akinek a felszólítására később mindketten átadták a mobiltelefonjukat. A férfi ezután az egyik sértett zsebeit is átkutatta, ahonnan több ezer forintot vett ki, majd elhagyta a helyszínt.

A vádlott ezután egy XIII. kerületi benzinkúton az egyik alkalmazottól rabolt különböző értékeket, illetve a kasszában lévő készpénzt, miután a zsebében tartott késsel megfenyegette, illetve közölte vele, hogy fegyver is van nála.

A vádlott még ugyanezen a napon három további bűncselekményt követett el, mindegyiket Budapest XIV. kerületében; a sértettektől jellemzően mobiltelefont és készpénzt tulajdonított el.

Az ügyben immáron jogerős ítélet született; a Fővárosi Ítélőtábla – a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezésnek helyt adva – az ügy vádlottját, mint erőszakos többszörös visszaesőt 12 év fegyházbüntetésre ítélte.

Hozzászólások lezárva.