A Ceglédi Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a hajléktalan férfival szemben, aki egy 92 éves nőt rabolt ki Tápiószőlősőn.

A bűnügy sértettje, a 92 éves idős asszony unokájával élt egy tápiószőlősi tanyán. A néni élemedett kora, valamint idült betegségei miatt legyengült, nagyon nehezen tudott mozogni. Az otthonát több éve nem hagyta el, ápolásra, gondozásra szorult.

Az unokája alkalmi munkásként Budapesten, egy építkezésen dolgozott. A férfi 2018 áprilisában ismerkedett meg a bűnügy vádlottjával, egy hajléktalan férfival, akinek felajánlotta, hogy lakhat a tanyájukban. Ebbe az idős asszony is beleegyezett. Az unoka a munkaadójánál is beajánlotta a vádlottat, aki alkalmazta őt. A sértett a megtakarított pénzét az otthonkája zsebében tartotta. Ezt a vádlott az ott lakása során megfigyelte.

Egy hét elteltével a vádlott és a sértett unokája összeveszett, a férfi elküldte a vádlottat. Kikísérte őt a buszmegállóhoz, de nem győződött meg arról, hogy a vádlott felszáll az autóbuszra, amit a vádlott nem is tett meg, hanem visszament a sértett tanyájához. A néni ekkor egyedül volt, a ház előtti padon üldögélt.

A vádlott a sértett mellé ült, és 20.000,- forintot kért tőle élelemre. A néni az otthonkája zsebéből elővette a zsebkendőbe csavart pénzét és odaadta a kért összeget a férfinak. A vádlott még több pénzt kért, de ezt a kérést a sértett már megtagadta. A férfi ekkor az idős asszony vállát, karját megszorította, lefogta, zsebéből kirángatta a zsebkendőbe csavart pénzt, és 60.000,- forinttal sietve távozott.

A néni a vele történteket csaknem egy hét elteltével mondta el az unokájának, aki azt bejelentette a rendőrségen. A sértettet megviselte a vádlott cselekménye, általános állapota a történteket követő időszakban gyorsan romlott. 2018 októberében a sérelmére elkövetett bűncselekménytől független, természetes okból elhunyt.

A vádlott e cselekmény elkövetése előtt és után Vecsésen, Kecskeméten és Budapesten lévő bevásárlóközpontokból élelmiszert, italt, ruhát is lopott.

A Ceglédi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével és lopás vétségével vádolja a férfit, aki letartóztatásban várja a tárgyalást.

Hozzászólások lezárva.