A két – elkövetéskor 18, valamint 14 éves – fiú tavaly ősszel pár héten belül több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett Budapest és Pest megye területén.

A vádirat szerint a két vádlott 2017. szeptember 25-én, pár óra alatt 9 gépkocsit tört fel egy XIV. kerületi parkolóban. Legtöbb esetben az ajtók zárját rongálták meg, és így nyitották ki a gépkocsit, de volt olyan jármű, aminek az ablakát törték be annak érdekében, hogy utána abból értékeket tulajdonítsanak el. A vádlottak jellemzően autórádiót, hangszórót, akkumulátort, elektromos klímaberendezést vittek el, de volt olyan gépkocsi, aminek az első fényszóróit is leszerelték.

A két fiatal a vád szerint még ugyanezen a napon, egy VI. kerületi alagsori lakásba is betört, azonban az elkövetés idején ott épp felújítási munkálatok zajlottak, ezért nem volt olyan érték, amit eltulajdoníthattak volna.

Még pár nappal korábban, 2017. szeptember 22-én, a fiatalok az M2 jelzésű metrón utaztak, amikor meglátták egy – közvetlenül az ajtó mellett álló – nő kezében a mobiltelefonját. Úgy döntöttek, hogy azt megszerzik, ezért megvárták a következő megállót, majd amikor a metró ajtaja kinyílt, az egyikük egy hirtelen mozdulattal kikapta a nő kezéből a telefont, leugrottak a szerelvényről és elszaladtak.

A vádirat szerint a vádlottak a fentieken túl is követtek el gépkocsifeltöréseket és lopásokat külön-külön, illetve más társaik segítségével.

A két elkövetőt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege több rendbeli – részben üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett – lopás bűntettével, illetve kísérletével vádolja.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság által korábban közzétett fotó az alábbi linken elérhető:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/rendorkezen-az-autofeltorok-0

Hozzászólások lezárva.