A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt a közterület-felügyelő ellen, aki intézkedés közben megütött egy férfit; a bíróság büntetővégzésben felfüggesztett börtönt szabott ki vele szemben. 

A vádirat szerint egy negyvenhat éves férfi közterület-felügyelőként dolgozott, amikor 2019. május 10-én, a kora délutáni órákban intézkedés céljából a III. kerület Pethe Ferenc térre ment, mivel ott egy gépkocsi a járdán állt. A gépkocsiban egy párt aktivistái tartózkodtak, akik egy bejelentett, európai uniós választási kampányrendezvény miatt voltak a helyszínen. A vádlott és az aktivisták között nézeteltérés alakult ki, mivel a közterület-felügyelő nem tartotta szabályosnak a parkolást. A vádlott átvette a rendezvény bejelentését igazoló iratot, amelyről fényképet kívánt készíteni. Az egyik aktivista azonban arra hivatkozott, hogy azon személyes adatok találhatók, ezért azt visszakérte. A vádlott az iratot nem adta vissza. Ekkor érkezett a helyszínre az egyik aktivista hozzátartozója, aki megpróbálta visszavenni a bejelentőlapot a közterület-felügyelő kezéből, azonban a vádlott egy alkalommal arcon ütötte a hozzátartozót.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a közterület-felügyelő ellen hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette miatt emelt vádat a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság előtt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést.

A bíróság a vádirat alapján a férfival szemben egy év, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, nem kérte tárgyalás tartását.

Hozzászólások lezárva.