A Tiszaújvárosi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően, zaklatás vétsége és házastárs sérelmére, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntette miatt pénzbüntetést szabott ki egy 43 éves sajóörösi férfival szemben.

A vádlott és a sértett a történtek idején házastársak voltak, azonban kapcsolatuk megromlott, ezért a vádlott 2017. decemberében közös lakóhelyükről elköltözött.

A férfi nem tudott beletörődni házastársi kapcsolatuk megromlásába, ezért a tiszaújvárosi lakóhelyű feleségének – annak kifejezett kérése ellenére – 2018. október hó 05. napja és november hó 05. napja közötti időszakban, a nőt ezzel tartósan és rendszeresen háborgatva, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozva 361 alkalommal SMS üzeneteket küldött.

2018. november hó 03. napján az esti órákban a vádlott telefonon felhívta sértettet és azzal fenyegette meg, hogy el fogja vágni a torkát.

A sértett joghatályos magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben.

A bíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésében 400.000.- forint pénzbüntetést szabott ki a vádlottal szemben. A végzés nem jogerős, mert ugyan azzal szemben a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség tárgyalás tartását nem kérte, azonban a vádlottnak erre a kézbesítéstől számított nyolc napon belül még lehetősége van.

Hozzászólások lezárva.