A pénzhamisítás bűntettével vádolt férfi letartóztatását a Gyulai Törvényszék az elsőfokú eljárás idejére fenntartotta, a végzéssel szemben a vádlott fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a férfi letartóztatását fenntartó végzés helyben hagyására tett indítványt.

A Békés Megyei Főügyészség 2019. október 25-én, többek között, pénzhamisítás bűntette miatt vádat emelt hat személlyel szemben.

A vád szerint a bűnszövetségben álló terheltek a feladatokat egymást közt megosztották, majd házilagosan fénymásoltak 500, 1000 és 10.000 forintos címletű bankjegyeket. A pénzzel több üzletben kíséreltek meg fizetni Békés megyei településeken, részben sikerrel. Emellett Romániában is ismeretlen mennyiségű hamis bankjegyet hoztak forgalomba úgy, hogy abból fizették szórakozásukat, illetve beváltották azokat valódi készpénzre.

A Gyulai Törvényszék az egyik, cselekményét visszaesőként, büntetőeljárás hatálya alatt megvalósítani látszó vádlott korábban elrendelt letartóztatását fenntartotta az elsőfokú ítélet meghozataláig. A végzéssel szemben a vádlott fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a letartóztatás fenntartását a szökés, elrejtőzés, bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indokoltnak ítélte, ezért az elsőfokú határozat helybenhagyására tett indítványt.

A kényszerintézkedésről a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.