A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 27 éves férfi ellen bűncselekmény elhárítására, idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűntette, testi sértéssel, személyi szabadság megsértésével, kényszerítéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt.

A vádlott 2013. július hónaptól kezdődően 2017. december hónap elejéig rendszeresen bántalmazta a Köröm településen vele együtt élő édesanyját és édesapját, valamint a sípcsont törése miatt 2017 augusztusában megműtött, és időszakosan mozgásképtelenné, majd mozgáskorlátozottá vált nagyanyját.

A vádlott a bántalmazásokkal esetenként 400 és 3.000 forint összegű készpénzt vett el a sértettektől, de számos esetben nem sikerült pénzhez jutnia. Utolsó alkalommal, 2017. december elején pénzt követelve az anyját többször fejen ütötte, míg a cselekményét megakadályozni próbáló apját is megütötte egy székkel, és az ágyban fekvő nagyanyjára is rátámadt. A bántalmazás eredményeként az anyja a bal szemén sérült meg, melynek következtében maradandó fogyatékosságként a látás élessége csökkent.

vádlott 2013 júliusától pénzszerzési cél nélkül is rendszeresen fenyegette, szidalmazta és bántalmazta szüleit és nagyanyját. Előfordult, hogy ittas állapotban az anyját többször megütötte, kezét, illetve kisujját megharapta, ököllel orrba ütötte, amikor aludt, fejen ütötte, illetve egy általa időközben mondott gyermekmondóka ritmusára rugdosta. Amikor az anyja a lakásból ki akart menni, hogy rendőri segítséget hívjon, ebben megakadályozta, egyik esetben pedig a telefonfülkéből a hajánál fogva kirángatta, és lakóhelyükig húzta. Nagyanyja karját is megharapta, az apját 2017 júniusában a lakásukon kívül is bántalmazta akként, hogy egy bolt előtti területen megrángatta, ököllel megütötte, majd a fejét a lépcsőfokba verte.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

Hozzászólások lezárva.