A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy 20 éves tiszakeszi férfi ellen.

A vádirati tényállás szerint, a sértett – egy fiatal mezőcsáti férfi – 2019. február 17-én kora délután Mezőcsáton, az utcán gyalogosan haladt amikor elment mellette az ittas állapotban lévő vádlott és ráütött a karjára. A sértett szó nélkül tovább ment, azonban a vádlott a sértettet a keresztnevén szólítva utána kiabált. Ekkor a sértett megállt, mire a vádlott odalépett hozzá és megfenyegette, hogy az egyik ismerősével meg fogja veretni, ha a nem ad neki azonnal ezer forintot. A sértett közölte, hogy nincs nála pénz, erre a vádlott megtapogatta a zsebeit, majd felszólította, hogy mutassa meg a telefonját, de a sértett ennek nem tett eleget.

A fenyegetés hatására azonban a sértett a táskájában lévő hat doboz csokoládés nápolyiból egy dobozzal átadott a vádlottnak, mire a vádlott benyúlt a sértett táskájába és még két doboz nápolyit kivett belőle.

Ezt követően a sértett a helyszínt elhagyta és az egyik helyi kocsmába ment, ahová azonban a vádlott követte. A kocsmában a vádlott ismét a megveretésével kezdte fenyegetni a sértettet és továbbra is pénzt, a telefonját valamint italra történő meghívást követelt tőle.  A sértett próbálta elkerülni a további konfliktust, ezért kiment a kocsma elé cigarettázni. A vádlott azonban nem hagyta annyiban a dolgot, a sértett után ment és folytatta a fenyegetőzést, melynek hatására a sértett végül átadta a még a táskájában lévő maradék három doboz nápolyit is a vádlottnak, majd távozott a kocsmától.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak. A vádlott letartóztatásban várja a bíróság döntését.

Hozzászólások lezárva.