A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 44 éves férfi ellen önbíráskodás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt.

A vádlott 2018. május hónap első napjaiban a késő délelőtti órákban, Taktaszadán összetalálkozott régi ismerősével, akivel korábban gyakran együtt italoztak. Észrevette, hogy a férfi szatyrában egy üveg pálinkát visz, azt a hozzájárulásával kivette a szatyorból, ezután azonban úgy gondolta, hogy ha pálinka van nála, akkor biztos készpénze is lehet, és hangoskodva követelni kezdte tőle az állítása szerint korábban általa rábízott rádiósmagnóit, kerékpárját, valamint szerszámait vagy az azok esetleges eladásából származó készpénzt.

A sértett tagadta, hogy ő bármilyen ingóságot kapott volna a vádlottól, amint azt is, hogy azokat értékesítette volna, erre a vádlott több alkalommal, ököllel megütötte. A sértett az ütésektől a földre került, de a vádlott ezután megrugdosta. A bántalmazás során a sértett zsebéből kipergett különböző névértékű fémpénz, összesen 980 Ft értékben, amit a vádlott felszedett, és eltávozott.

A sértett a fején, a combján, valamint lábszárán 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el, és könnyű testi sértés vétsége miatt hatályos magánindítványt terjesztett elő.

Az eltulajdonított aprópénzt később a nyomozó hatóság a vádlottól lefoglalta és a sértett részére visszaadta.

Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Hozzászólások lezárva.