Az elítélttel közösen fogvatartott zárkatársa indítványozott perújítást arra hivatkozással, hogy az elítélt terhére rótt bűncselekményt valójában ő követte el. Az indítvány alapján a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség perújítási nyomozást rendelt el.

A Szekszárdi Törvényszéken egy Bács-Kiskun megyei férfi ellen 2013-ban elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, amelynek eredményeként a bíróság a terheltet nyolc év hat hónap szabadságvesztésre ítélte.

A perújítási indítványt a szabadságvesztés-büntetését jelenleg is töltő elítélt javára annak zárkatársa terjesztette elő, arra hivatkozva, hogy a bűncselekményt ő követte el. Indítványa szerint épp az elítélttel közös fogvatartás során folytatott beszélgetéseik alapján szerzett arról tudomást, hogy az általa elkövetett bűncselekmények miatt más személyt ítéltek el.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a beadvány alapján azért rendelt el perújítási nyomozást, hogy ennek keretében a nyomozó hatóság a perújítási indítványban előadott új bizonyíték hitelességét ellenőrizze. A perújítási eljárás lefolytatásának kezdeményezéséről az ügyészség a perújítási nyomozás eredménye alapján dönt.

Hozzászólások lezárva.