A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy nap alatt három társasházi emeleti lakásba besurranva lopott, ám menekülés közben mindannyiszor lebukott, mert a sértettek utánaeredtek és visszavették értékeiket.

A vádirat szerint a kecskeméti férfinak korábbi börtönbüntetéséből szabadulása után munkaviszonya és rendszeres jövedelme nem volt, ezért anyagi haszon érdekében ismét lopásokból akart pénzhez jutni. 2019. március 9-én reggel Kecskeméten egy városközponti társasház második emeleti, kulccsal be nem zárt lakásába besurrant és az előszobából magával vitte a sértett táskáját a benne lévő pénzzel, iratokkal, bankkártyákkal. A sértett nő észlelte a lopást, azonnal az elkövető után ment, akit az utcán utolért és sikerült tőle visszavennie a lopott értékeket, így az összesen 183.000,- Forint kára megtérült.

Mindez nem szegte a tolvaj kedvét, mert két óra múlva egy másik belvárosi társasház első emeleti csukott, de nem zárt lakásába is besurrant, ahonnan szintén táskákat, pénzt, de még három férfiinget is magával vitt. A családfő észrevette a távozó vádlottat, akit a társasház folyosóján utolért és a lopott tárgyakat visszavette tőle. Ezután a férfi a szomszéd társasház egyik földszinti lakásába is bement, de az ott lakó nő ugyancsak észrevette a lakásból kisurranó férfit, utánaszaladt és az épület előtt az ellopott táskáját visszavette tőle.

A vádlott ezen kívül két üzletből kozmetikai termékeket, míg egy áruházból a bejárat mellett bemutatás céljából kiállított virágtartóból muskátlikat és büdöskéket lopott el, összesen 64.000,- Ft értékben.

A többszörös és különös visszaeső férfinak nyolc rendbeli üzletszerű lopás miatt kell felelnie. Az ügyészség vele szemben börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltását indítványozza. A jelenleg szabadlábon lévő férfi ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.