A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az elkövető ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A sajószentpéteri férfi néhány nappal a bűncselekmény elkövetése előtt érkezett Újszentmargitára, ahol rokonainál tartózkodott. 2017. június 10. napján a vádlott és egyik rokona a délutáni órákban horgászni indultak, azonban bementek az egyik presszóba, ahol szeszes italt fogyasztottak.

Ekkor már ott tartózkodott a sértett is, aki egy másik társaságban beszélgetett. Az újszentmargitai rokon és a sértett korábbi ismeretségükre tekintettel beszélgetni kezdtek és egymást is meghívták egy-egy italra.

A vádlott és rokona rövid idő elteltével kimentek a hátsó teraszra, ahol az újszentmargitai férfi elmondta a vádlottnak, hogy a településen a sértettet „kemény csávónak” tartják.

Ekkor megjelent a teraszon a sértett, leült és cigarettára gyújtott. Ezt látva a vádlott próbára tette a sértettet, a közelébe ment és a szomszédos asztalra nagy erővel rácsapott. A sértett erre felállt és kérdőre vonta a vádlottat, közöttük rövid vita alakult ki, majd a vádlott odalépett a sértetthez és a fejét ököllel, nagy erővel megütötte.

Az ütés hatására a sértett a fal mellé rogyott és ekkor a feldühödött vádlott tovább bántalmazta, a fejét több alkalommal ököllel megütötte.

Az újszentmargitai rokon fékezte meg a vádlottat, aki így felhagyott a sértett további bántalmazásával.

A sértett az ütlegelés következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel az ököllel történő ütésre, a sérült testtájékra és az ütések erejére, az életveszélyes sérülés bekövetkezésének reális lehetősége fennállt.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.