A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 16 éves drágszéli fiú és egy 15 éves lány ellen, akik 2017. december 9-én egy drágszéli családi házból loptak, majd amikor a tulajdonos tetten érte őket, a fiú a lopott értékek megtartása érdekében leütötte a sértettet.

A fiatalkorú vádlottak 2017. december 9-én hajnalban elmentek Drágszélen egy családi házhoz, hogy onnan lopjanak. Az ajtót megemelve bementek, majd magukhoz vettek egy dvd lejátszót, lemezeket, laptopot, ruhákat és egyéb tárgyakat, valamint 11.200 forint készpénzt.

A vádlottak a babaruhákat szedték össze, amikor az ablakon át látták, hogy a sértett autóval hazaért. Erre a fiú azt a kijelentést tette, hogy „ne aggódjál, majd lerendezem.” Amikor nő belépett a házba, a fiatalkorú fiú a lopott dolgok megtartása végett egyszer az arcán megütötte a sértettet, amitől a nő a földre esett, és elvesztette az eszméletét. Ezt követően a vádlottak az eltulajdonított tárgyakkal elmentek.

A sértett a bántalmazás miatt az arcán külsérelmi nyom nélküli zúzódást, valamint az orrcsont darabos törését szenvedte el, amely sérülések 8 napon túl gyógyultak. A fiatalkorú vádlottak a rablással közel 38.000 forint kárt okoztak, melynek mintegy fele lefoglalással megtérült. A sértett kérte a meg nem térült kára megtérítését.

A fiatalkorú, büntetett előéletű fiú előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt az ügyészség rablás bűntettén kívül súlyos testi sértés bűntettével is vádolja. Lány bűntársa szabadlábon védekezik, neki rablás bűntette miatt kell felelnie. Bűnösségük kérdésében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.