A Berettyóújfalui Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki Derecskén hazafelé tartva bántalmazta, majd kirabolta a korábban vele együtt italozó sértettet.

2018. március 29-én az esti órákban a vádlott és a sértett huzamosabb ideig egy társaságban italozott egy derecskei szórakozóhelyen. 2018. március 30-án hajnali 1 óra körüli időben gyalogosan együtt indultak haza. Az egyik utcában a vádlott a vele szemben álló sértett farmernadrágjának mindkét zsebébe belenyúlt azért, hogy a férfi értéktárgyait megszerezze. A sértett nadrágzsebében volt a mobiltelefonja, valamint 26.000 forint készpénze. A sértett megfogta a vádlott kezeit, így meg tudta akadályozni az értéktárgyainak elvételét. Ezzel egyidejűleg magatartása miatt kérdőre vonta a vádlottat.

Erre a vádlott dühében ököllel egy alkalommal megütötte a sértett bal arcát és halántékát, amelynek következtében a sértett a földre esett. A vádlott őt fekvőhelyzetében több alkalommal testszerte megrúgta, majd elvette tőle a ruhaneműket és egyéb használati tárgyakat tartalmazó hátitáskát és elhagyta a helyszínt.

A vádlott 16.290 forint kárt okozott a sértettnek, amely lefoglalással és a sértettnek történő visszaadással teljes egészében megtérült.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos és hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen rablás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban börtönbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Hozzászólások lezárva.