A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 36 éves tiszakécskei férfi ellen, aki 2018. július 20-án, Tiszakécskén, ittas állapotban egy kocsma előtt kirabolta a férfit, majd a kocsmában garázdálkodott.

A 36 éves vádlott 2018. július 20-án, este, egy tiszakécskei kocsma előtt ittas állapotban megszólította a férfit. Azt állította, hogy a férfi italozásából eredő kocsmai tartozását kifizette helyette, ezért adjon neki 4.700 forintot. A sértett valójában nem tartozott a vádlottnak, ezért visszautasította a követelést. Ekkor a vádlott azzal fenyegette meg, hogy van öt perce, hogy megadja a tartozást, különben agyon lesz verve. A sértett a fenyegetés hatására, félelmében azt mondta a vádlottnak, hogy mindjárt odaadja a pénzt. A vádlott ezután „vérszemet kapott”, és azt követelte a sértettől, hogy két percen belül adjon 10.000 forintot. Azzal fenyegetőzött, hogy ha nem adja oda a pénzt, akkor megveri. A fenyegetés hatására a sértett át is adta a vádlottnak a 10.000 forintot.

A vádlott a rablás után visszament a kocsmába, ahol a pultnál az egyik vendéget hangosan, trágár szavakkal szidalmazni kezdte, majd egyszer tenyérrel megütötte a jobb vállát, és a pulton lévő sörösüveget a földhöz csapta, az üveg azonban nem tört el. A bántalmazott nő nem sérült meg. A helyszínre hívott rendőrök a vádlottat még aznap elfogták és őrizetbe vették, valamint lefoglalták tőle a rabolt pénzt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő vádlottat rablás bűntettével és garázdaság vétségével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

A vádlott a bűncselekményeket egy korábbi börtönbüntetésből történt feltételes szabadságra bocsátás ideje alatt követte el, amit elítélése esetén meg kell szüntetni és az újabb büntetésből sem bocsátható feltételes szabadságra. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.