A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Szegedi Ítélőtábla felé a Gyulai Törvényszék végzésének helybenhagyását. Ebben továbbra is fenntartotta annak az élettársi viszonyban élő párnak a letartóztatását, akiket az ügyészség egy 88 éves, súlyos betegségben szenvedő idős asszony sérelmére megvalósított élet- és erőszakos vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével vádol.

A vádirati tényállás szerint a terheltek erőszakkal jutottak be a sértett körösladányi otthonába, ahol kirívó brutalitással bántalmazták azért, hogy átadja pénzét. A bántalmazást követően elvették értékeit. A vádlottak cselekménye folytán a sértett maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett, közvetlen életveszélyes állapotba került, életét az orvosi beavatkozás mentette meg.

A vád tárgyává tett kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményekre valamint a kiszabható büntetés tartamára figyelemmel a szökés, elrejtőzés veszélye, míg a vádlottak büntetett előéletére tekintettel a bűnismétlés veszélye jelenleg is fennáll, ezért vonatkozásukban a letartóztatás tekinthető arányos és szükséges kényszerintézkedésnek. Ennél enyhébb kényszerintézkedéssel az eljárás céljai a vádlottak esetében nem biztosíthatók.

Az ügyben a bizonyítási eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik.

Hozzászólások lezárva.