Egy fiatal férfi és másfél éve kislánya meghalt, amikor a tűz miatt felrobbant egy gázpalack.

A vád szerint a harminchat éves vádlott férfi szívességi lakáshasználóként lakott egy Borsod megyei településen a sértett férfi házában. A házban a sértett férfi élt három gyermekével, akiket egyedül nevelt. A vádlott italozó életmódja miatt gyakoriak voltak a konfliktusok. A tulajdonos többször rendreutasította a részegen éjszaka hangoskodó vádlottat, mert a gyerekek nem tudtak aludni miatta. Ilyenkor többször közölte is vele, hogy költözzön el.

A vádlott több alkalommal megfenyegette szállásadóját, hogy rájuk gyújtja a házat, ha őt onnan kirakják. A vádlott 2017 júniusában egy lapáton lévő szemetet meg is gyújtott és azt a tulajdonos szobájának bejáratához tette, de ekkor a tüzet sikerült eloltani.

A vád szerint egy hónappal később, egy újabb veszekedés után, a vádlott megvárta míg a sértett és gyermekei aludni tértek, majd az éjszakai órákban a saját szobájában meggyújtott egy pólót, amit a földre dobott. A szőnyeg azonnal lángolni kezdett, és mivel a szobákon nem voltak ajtók, így a tűz gyorsan terjedt a házban. A vádlott tudva arról, hogy a sértett és három kiskorú gyermeke a szobában alszik, az épületet elhagyta és elindult a szomszéd faluba. Pár utcával lejjebb még hallotta a segélykiáltásokat, de semmit nem tett.

A házban lévő füstre a harminchárom éves családfő felébredt, a nagyobb gyerekeket felébresztette és kiterelte őket a házból. Ezután visszament, hogy másfél éves kislányát is kimenekítse. Azonban onnan már kijönni nem tudtak, ugyanis a konyhában lévő gázpalack a tűz miatt felrobbant. A férfi és a kislány a robbanásban életét vesztette.

A szomszédok értesítették a tűzoltókat és maguk is megkezdték az oltást, mely az óriási lángok miatt számukra lehetetlen volt. A tűzoltóknak hajnali egy órától reggelre sikerült a lángokat megfékeznie.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a vádlottal szemben aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember, valamint részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. Az előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások lezárva.