A bérbeadó szóvá tette, hogy a bérlő az udvaron hol tárolja a kerékpárját, a bérlő erre súlyosan bántalmazta, a Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

A vádirat szerint a vádlott, egy 32 éves férfi – élettársával együtt – 2015 nyarától a XXIII. kerületben egy lakóhelyiséget bérelt a sértettől és feleségétől. Az ingatlanon két, egymástól kerítéssel elválasztott lakóhelyiség volt, a bérleti megállapodás szerint a bérlők nem mehettek a bérbeadók lakrészébe. A vádlott és a sértett között a bérlettel kapcsolatban konfliktusos viszony alakult ki. A bérbeadó többször jelezte a 32 éves férfinak, hogy a kerékpárját ne tárolja a két lakóhelyiség közös területén, mert akadályozza a gépjárművel való közlekedésében.

A sértett 2016. június 22-én, esti órákban észlelte, hogy a vádlott kerékpárja ismét az udvaron van, ezért felszólította a vádlottat, hogy ez többet ne forduljon elő, majd bement a saját lakrészébe. Kis idő elteltével a vádlott átment a bérbeadóhoz, és az ajtóhoz jövő sértettre támadt, akit az ajtóban, majd a teraszon bántalmazott. A földre került sértett bántalmazásával a férfi azt követően hagyott csak fel, hogy a sértett felesége beavatkozott. Ezt követően mind a vádlott, mind a sértett felesége értesítette a mentőket, akik a helyszínre érkezve ellátták a sérültet.

A bérbeadó a bántalmazás következtében súlyos, közvetett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a terhelt ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendel büntetni.

 

Hozzászólások lezárva.