A Pécsi Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy pécsi kutyatulajdonos ellen, aki az elszökött kutyáját visszahozó gyepmesterekre támadt.

A férfi családi házából 2018. decemberében kiszökött a kutyája, mert nem gondoskodott arról, hogy az a közterületre ne tudjon kimenni.

Miután a kutya a házból kiszaladt, lakossági bejelentés érkezett a közterület-felügyelethez. A bejelentést követően két gyepmester a vádlott kutyáját befogta, majd az azonosítását követően a vádlott családi házához szállította.

Itt a gyepmesterek egyike közölte a vádlottal, hogy a kutyáját befogták, azonban eljárási költséget kell fizetnie. Ezen a vádlott feldühödött, a gyepmesterek autójához lépett, azt feltépte, majd fenyegetni kezdte a felügyelet munkatársait. A fenyegetés során kiabált, becsmérelte őket, illetve megpróbálta a ruhájukat megragadni. Ennek során a vádlott egyikük kabátját el is szakította.

A vádlott ezt követően felmászott a gépkocsi platójára, majd a kutyáját leszedte és azt a házba vitte.

Tekintettel arra, hogy a gyepmesterek hivatalos személynek minősülnek akiket a vádlott a magatartásával jogszerű magatartásukban erőszakkal és fenyegetéssel akadályozott, illetve eljárásuk alatt és miatt bántalmazta őket, ezért az elkövető cselekménye hivatalos személy elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas.

Hozzászólások lezárva.