A tüntető gyalázkodó kifejezéseket használt a helyszínbiztosító rendőrökkel szemben, és arcukba fújta a dohányfüstöt; a bíróság 150 ezer forint pénzbüntetés szabott ki vele szemben.  

A vád szerint a 20 éves férfi 2018. április 14-én, a késő esti órákban részt vett az V. kerület, Kossuth Lajos téren tartott tüntetésen, ahol a helyszínt és az Országházat rendőrök biztosították.

A férfi a tüntetés során a rendőrsorfalhoz lépett és perceken át sértegette, szidalmazta a szolgálatot teljesítő rendőröket, egyesekkel szemben kifejezetten gyalázkodó kifejezéseket használt. A vádlott ezen túl több rendőrnek is szándékosan cigarettafüstöt fújt az arcába.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a vádlott ellen három rendbeli becsületsértés vétsége miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény adta lehetőségként indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, az iratok alapján hozzon büntetővégzést a terhelttel szemben.

A bíróság az ügyészség indítványának helyt adva, a váddal egyező jogi minősítés szerint a férfival szemben – halmazati büntetésként – 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki.

A büntetővégzés jogerőre emelkedett.

Hozzászólások lezárva.