A két férfi a vád szerint rendőrnek adta ki magát idén januárban francia diákok előtt, akiket megtámadtak az értékeikért, pár nappal korábban pedig egy szóváltás miatt súlyosan bántalmaztak egy férfit.

A vádirat szerint a vádlottak – egy 22 és egy 24 éves férfi – 2017. január 17-én éjjel a VII. kerület, Dob utcában autóval elhaladtak egy francia diákokból álló, öt fős társaság mellett, akikre felfigyeltek. Megbeszélték, hogy tőlük akár erőszakkal is értékeket szereznek meg. Kiszálltak a gépkocsiból, majd rendőri intézkedést színlelve, a társaságot „Big problem, police, police!” felkiáltással megállították, miközben igazolványnak tűnő tárgyat mutattak nekik. Ezután az egyikük megpróbálta lerántani az egyik diáklány válláról a táskáját, a sértett azonban arra ráfogott. Ezt követően az egyik fiúnak a kabátzsebeit kutatta át értékeket keresve, és onnan egy irattartót, illetve egy mobiltelefont vett ki úgy, hogy közben a kabát el is szakadt. A sértett ellenkezett, ezért a vádlott őt combon rúgta.

Mindeközben társa, a másik vádlott belökte egy kapualjba a társaság egy harmadik tagját, és megpróbálta a nadrágja zsebeiből kivenni az irattartóját, valamint a mobiltelefonját. Ellenállásának megtörése végett a vádlott ököllel orron ütötte őt, majd egy a társai védelmére kelt másik diákot is megütött.

A továbbiakban a sértetti társaság megfélemlítése, valamint a megszerzett értékek megtartása érdekében a vádlottak még többször megrúgták és megütötték a társaság két férfi tagját, majd visszaültek az autóba és elhagyták a helyszínt.

A vádiratban szerepel továbbá egy másik bűncselekmény is; eszerint a vádlottak a fenti esethez képest három nappal korábban, szintén a VII. kerületben egy szóváltást követően olyan súlyosan bántalmaztak egy férfit, hogy annak következtében ő többszörös arccsonttörést szenvedett.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a két férfival szemben – akik közül az egyik visszaeső elkövetőnek minősül – több rendbeli rablás bűntette, illetve annak kísérlete, a pár nappal korábbi bántalmazás miatt pedig súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

Az ügyhöz kapcsolódó korábbi rendőrségi felvételek elérhetősége:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/francia-diakokat-raboltak-ki-videoval

Hozzászólások lezárva.