A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 30 éves férfival szemben, aki 2016. június hó 13-án délelőtt Novajidrányon jogszerűen intézkedő rendőrökre támadt.

Az Encsi Rendőrkapitányság járőrei  bírósági végzés alapján akarták a férfit előállítani. Novajidrányban a Kossuth úton vonták intézkedés alá, de a férfi  nem engedelmeskedett, és a helyszínről el akart menni. A rendőrök megállították, közölték vele, hogy megbilincselik. Két oldalról megfogták a kezeit, azonban a férfi  egy hirtelen mozdulattal jobb kezét kirántotta a fogásból, az egyik rendőrt meglökte, aki ettől egyensúlyát vesztette, majd a már megbilincselt bal kezét egy erőteljes kaszáló mozdulattal szintén kiszabadította úgy, hogy a másik rendőrnek el kellett hajolnia, hogy a bilincs szabadon lógó vége ne találja el a fejét. A rendőrök  könnygázzal fújták le ám a férfi ennek ellenére elfutott.

 A rendőrök üldözték, utolérték, megbilincselték és előállították.

A cselekmény során  az egyik rendőr 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség vádiratában, a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az Encsi Járásbíróságnak.

Hozzászólások lezárva.