A vádlott ittasan, egy forgótáras pisztollyal rabolta ki a dohányboltot; az ügyészség bíróság elé állította, elsőfokon  8 év 3 hónap fegyházra ítélték.

A vád szerint a vádlott, egy 52 éves férfi, korábban megszerzett egy a működőképes hatlövetű forgópisztolyt és a hozzá rendszeresített öt darab töltényt. A férfi a fegyverrel 2019. január 6-án, a késő délutáni órákban, ittas állapotban megjelent a XXIII. kerület, Grassalkovich úton található dohányboltban. Először kért egy doboz cigarettát, majd közölte, hogy fegyver van nála, és a kasszában levő pénzt követelte. A rabló a követelése nyomatékosítása céljából elővette a pisztolyt és ismételten a bevétel átadására szólította fel a pénztárost. A sértett a félelmében a pultra helyezte a pénztár tartalmát, 56 ezer forintot. A készpénzt a vádlott magához vette, majd távozott az üzletből.  A rendőrség a férfit két nappal később, egy intézkedés során azonosította, és elfogta.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a terheltet az elfogásától számított harmadik napon – gyorsított eljárásban – bíróság elé állította. A bíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta fegyveresen elkövetett rablás bűntettében, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében, és őt 8 év 3 hónap fegyházbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős. A bíróság ügyészi indítvány alapján – a kiszabott büntetés nagyságára is figyelemmel – elrendelte a vádlott letartóztatását.

 

Hozzászólások lezárva.