A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a garázdaság vétsége miatt indított büntetőeljárást megszüntette és megrovásban részesítette azt a hencidai nőt, aki dühében betörte volt élettársa gépkocsijának ablakait.

A gyanúsított és a sértett 2018. júliusát megelőzően élettársi kapcsolatban éltek, kapcsolatukból közös kiskorú gyermek született. A gyermeket az anya nevelte hencidai otthonában.

2018. július 13-án a délelőtti órákban az apa elment az asszony házához, a gyermekét akarta meglátogatni. A megérkezést követően a gyanúsított és a sértett a ház előtt az utcán beszéltek, majd a beszélgetés féltékenységi vitává fajult. Ezen feldühödve a gyanúsított beszaladt az udvarra, felvett egy műanyag meszelőnyelet és azzal beütötte a ház előtt parkoló sértetti gépjármű hátsó és jobb oldali hátsó ajtó szélvédőjét, ezáltal 30.000,- Ft kárt okozott. A gyanúsított az eljárás során a sértett kárát megtérítette.

Az asszony kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. Cselekményével garázdaság vétségét valósította meg, amely 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A gyanúsított a nyomozás során a bűncselekmény elkövetését, büntetőjogi felelősségét elismerte. Figyelemmel arra is, hogy az asszony büntetlen előéletű, az általa okozott kárt megtérítette és volt élettársa megbocsájtott neki, a Berettyóújfalui Járási Ügyészség határozatával az ellene garázdaság vétsége miatt indult büntetőeljárást megszüntette és egyidejűleg őt megrovásban részesítette. Ezzel kifejezésre juttatta a megvalósult bűncselekmény miatti rosszallását, bízva abban, hogy az intézkedés kellően visszatartja a gyanúsítottat a jövőben bűncselekmény elkövetésétől.

Hozzászólások lezárva.